Бензиностанции ЕКО започват серия от образователни спектакли по пътна безопасност в детските градини

Бензиностанции ЕКО започват серия от образователни спектакли по пътна безопасност в детските градини

- 31/01/2012 
 
 
                                                                           
  
31 януари 2012 г.

Бензиностанции ЕКО започват серия от образователни спектакли по пътна безопасност в детските градини

Инициативата е част от дългосрочната програма на ЕКО „Обади се, като стигнеш!”

 

Бензиностанции ЕКО започват серия от детски образователни спектакли по пътна безопасност в детските градини в София. Инициативата е част от дългосрочната социално отговорна програма на ЕКО «Обади се, като стигнеш!». Специално обучени актьори ще разиграват различни ситуации и ще стимулират децата чрез игри и по забавен начин да се научат да спазват най-важните правила на пътя. Адаптирана светофарна уредба и пешеходна пътека, създадени от ЕКО, ще бъдат в центъра на всеки от спектаклите. Целта на инициативата е да затвърди и надгради по приятен и достъпен начин базовите знания на деца от втора и трета група, свързани с безопасността на пътя. Партнори на инициативата са Столичната община и Съветът по безопасност на движението на децата в София.

Първоначално образователният спектакъл ще гостува пилотно в 10 детски градини, а при интерес от страна на децата, родителите и педагозите, ще продължи. В рамките на шоуто по пътна безопасност децата ще имат възможност първо да видят, а после и да се включат в различни тематични ролеви игри с героите Знайка и Глупчо. Водещи в концепцията на спектакъла са правилата на малкия пешеходец – да преминава само при зелена светлина на светофара, да пресича на пешеходна пътека, да стъпва на уличното платно винаги придружен от по-възрастен, да ползва пешеходните подлези при възможност.

За да получи реална представа за ефективността на инициативата, ЕКО организира и кратка анкета за родителите. Освен да заявят съгласие детето да се включи в забавния урок по пътна безопасност, родителите ще имат възможност да споделят мнения, очаквания и нагласи за подобен род инициативи.

Детският шоу тур по пътна безопасност на ЕКО е един от планираните проекти за 2012 г. с фокус върху най-малките участници в движението. От 2011 г. програмата «Обади се, като стигнеш!» се развива с конкретни дейности, свързани с превенцията и образованието на децата на тема пътна безопасност. Те се финансират със средства, генерирани от продажбата на ЕКО горива чрез нови карти за отстъпка в специално създаден фонд „Обади се, като стигнеш!”, където ЕКО удвоява всяка постъпила сума. В резултат на този механизъм за споделяне на отговорност между потребителите и компанията, всички над 10 000 първокласници в София вече получиха като подарък светлоотразители, с които да са по-видими на пътя и специално помагало на малкия пешеходец. Предстои това да се случи и в други градове на страната.

Информацията за размера на събраните във Фонда средства, динамиката на тяхното натрупване и проектите, по които се изразходват, е публикувана на сайта на ЕКО България www.eko.bg. Картите за отстъпка, както и светлоотразителните елементи могат да бъдат намерени на почти всички бензиностанции ЕКО в цялата страна.

---

Бензиностанции ЕКО са собственост на ЕКО България ЕАД. Компанията присъства на българския пазар от юли 2002 г. и е част от най-голямата индустриална и търговска корпорация в Гърция - Hellenic Petroleum Group. В България действат 82 ЕКО бензиностанции – София, Ахелой, Асеновград, Банско, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Добрич, Дупница, Кресна, Кула - Видин, Кулата, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Петрич, Пловдив, Радиново, Русе, Свиленград, Своге, Сливен, Стара Загора, Хасково и Шумен. 

 

 

За повече информация:

Стела Личева

Старши PR специалист

V+O Communication

s.licheva@vando.bg

0888 776 668, 0899 931 496

 

Назад