ЕКО снабдиха със светлоотразители първолаците в дванайсет града

ЕКО снабдиха със светлоотразители първолаците в дванайсет града

- 27/03/2012Поставени на раница или дреха, светлоотразителите увеличават до три пъти разстоянието, от което детето може да бъде забелязано в тъмното

Близо 25 000 първокласници в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Сливен, Добрич, Шумен, Перник и Благоевград получиха светлоотразители, с които да са по-видими за шофьорите.

Кампанията е част от дългосрочната програма на бензиностанции ЕКО "Обади се, като стигнеш!".

Целта на ЕКО е да подпомогне безопасността на децата на пътя, като инициира създаването на култура на носене на светлотразителни елементи. В страни като Великобритания, Австрия и Финландия тази практика успява да повлияе положително върху черната статистика по пътищата.

Поставени на раница или дреха, те увеличават до три пъти разстоянието, от което детето може да бъде забелязано в тъмното.

Светлоотразители с логото "Обади се, като стигнеш!" се предлагат в почти всички бензиностанции ЕКО в цялата страна. Те се произвеждат във Финландия и отговарят на стандарта БДС EN 13356.

Партньори на инициативата са Министерството на образованието, младежта и науката и отдел "Пътна полиция" при "Главна дирекция "Охранителна полиция" - МВР.

Назад