ЕКО подаряват светофари на детски градини

ЕКО подаряват светофари на детски градини

- 09/05/2012                                                                       
 
 
 
 
ЕКО подаряват светофари на детски градини
 
Инициативата е част от дългосрочната програма на ЕКО „Обади се, като стигнеш!”

 

Бензиностанции ЕКО подаряват специално направени светофарни уредби на четири столични детски градини. Целта е да бъде подпомогнато обучението по пътна безопасност и създаването на трайни навици у малките пешеходци. Освен светофари с адаптиран дизайн и функции, ЕКО подарява на малчуганите и участие в образователния спектакъл «На пътя със Знайка и Глупчо», който от началото на 2012 гостува в различни детски градини в София. Инициативата е част от дългосрочната социално отговорна програма на ЕКО «Обади се, като стигнеш!». Партньори на проекта са Столичната община и Съветът по безопасност на движението на децата в София.

Първата от четирите детски градини, които получават светофарна уредба от ЕКО, е 16 ЦДГ «Мусала». Изпълнителният директор на ЕКО България Янис Поликандриотис връчи лично полезната придобивка на директорката на детското заведение Паулина Андреева. На официалната церемония присъстваха и Любомир Христов - заместник-кмет на СО "Транспорт и транспортна инфраструктура" и председател на Съвет по безопасност на движението на децата в София и кметът на район «Витоша» Стойко Дуков. В обръщението си Янис Поликандриотис подчерта: «Светофарната уредба има за цел да представи на децата разбираемо и интригуващо най-важните правила на пътя. Вярвам, че с този подарък даваме зелена светлина и приемственост на инициативата».

Повече от 70 малчугани от ЦДГ «Мусала» активно се включиха в игрите по пътна безопасност, част от спектакъла. Те първо видяха, а после сами приложиха правилата на малкия пешеходец – да преминават само при зелена светлина на светофара, да пресичат на пешеходна пътека, да стъпват на уличното платно винаги придружени от по-възрастен, да ползват пешеходните подлези при възможност.

До момента образователният спектакъл на ЕКО е обхванал повече от 1100 деца, като броят им ще надхвърли 1500 с предвидените гостувания и дарения на светофарни уредби в четири детски градини. Освен в 16 ЦДГ «Мусала», светофарни уредби от ЕКО ще получат и 3 ОДЗ «Патиланско царство», 85 ОДЗ «Звездичка» и 62 ОДЗ.

Назад