Мартин Чой и Илия Царски станаха учители по безопасно шофиране в EKO Racing School

Мартин Чой и Илия Царски станаха учители по безопасно шофиране в EKO Racing School

- 01/07/2014 

За първи път най-добрите български състезатели в моторните спортове - шампионът по пистов мотоциклетизъм Мартин Чой и многократният рали първенец Илия Царски, обединиха усилията си с цел увеличаване на безопасността на участниците в движението.

За ден те се превърнаха в учители по безопасно шофиране в EKO Racing School, което се проведе на състезателната писта в Серес, Гърция. Училището е част от дългосрочната социална кампания на бензиностанции ЕКО „Обади се, като стигнеш!”, която цели увеличаване на безопасността на участниците в движението.

Двамата пилоти дадоха съвети за безопасно шофиране на 40 фена на моторните спортове, които след това направиха серия от обиколки по пистата със своите лични превозни средства.

„Безопасността на всеки участник в движението е лична отговорност, която всеки шофьор трябва да осъзнае. Като професионален състезател и посланик на „Обади се, като стигнеш!“ искам да накарам повече хора да се замислят над това да не предприемат неразумни рискове и да не забравят, че пътят не е писта.“ – сподели Мартин Чой.

„Безопасността на пътя е съвкупност от много фактори, но в нейната основа са отговорността, толерантността и концентрацията. Нека не забравяме, че когато седнем зад волана, ние не управляваме просто един автомобил, ние управляваме човешки съдби.“ – допълни Илия Царски.

В рамките на EKO Racing School участниците и журналистите имаха възможност да се превърнат в навигатори на водача на уникалния автомобил Lotus Elise, който участва в родния Endurance Championship.

Дългосрочната социално отговорна програма на ЕКО „Обади се, като стигнеш!” стартира през 2006 г. Всяка година кампанията включва различни активности и практически дейности, насочени към безопасността на всички участници в движението и към толерантността на пътя. 
 
Назад