Събития

Децата от ОУ „Алеко Константинов“ в Пловдив получиха интерактивна учебна площадка за пътна безопасност от „ЕКО България“ ЕАД

Изпълнителният директор на „ЕКО България“ ЕАД, г-н Алексис Атанасопулос се включи в откриването на новата учебна година и апелира за общи усилия за безопасността на пътяУчениците от ОУ „Алеко Константинов“ в гр. Пловдив получиха днес специална изненада по повод първия учебен ден. Те се сдобиха с интерактивна учебна площадка за обучение по безопасност на движение по пътищата, предоставена от бензиностанции ЕКО. Съоръжението представлява умален град, чиито улици са оборудвани с пътни знаци, пешеходни пътеки и светофари и е с размери 10 х 4 метра. Дарението е част от ежегодната инициатива за „Пътна безопасност“ на „ЕКО България“ ЕАД, в рамките на която компанията показва своя пряк обществен ангажимент по превенция на неразумното поведение на пътя чрез познание от най-ранна детска възраст.

„Децата са най-голямото богатство за един народ и затова трябва да положим всички усилия за тяхната безопасност. Целта ни е чрез забавление и игри децата да свикнат с отговорно поведение на улицата и да спазват правилата за движение“, каза изпълнителният директор на „ЕКО България“ ЕАД г-н Алексис Атаносопулос по време на официалното откриване на новата учебна година.

Веднага след встъпителната част възпитаниците на училището със забележителна 110-годишна история се ориентираха към новата си придобивка и преминаха през импровизираното пътно трасе с усмивка и готовност да се запознаят и прилагат правилата за движение. Освен площадката, „ЕКО България“ подари на първокласниците светло-отразителни жилетки и им осигури учебните помагала по безопасност на движението за новата учебна година.
Децата от ОУ „Алеко Константинов“ в Пловдив получиха интерактивна учебна площадка за пътна безопасност от „ЕКО България“ ЕАД

Свали мобилното приложение EKO BG