EKO България откри нова бензиностанция в София

 

EKO България откри нова бензиностанция в София

15 декември 2022 г. EKO България отвори нова бензиностанция в столицата – на Искърско шосе, бул. „Асен Йорданов“ 4. Обектът е 92-рият от веригата, която компанията управлява в България и предлага пълната гама традиционни и премиум горива на марката EKO, както и всичките варианти на масла EKO MEGATRON. За приятно преживяване и повече комфорт на клиентите са на разположение минимаркет, кафе зона с освежителни напитки и топли закуски, удобен паркинг.

Новата бензиностанция на веригата е изградена с обновена концепция и модерна визия, които EKO прилага през последните години за всички свои обекти в страните, където е представена. На събитието по повод официалното откриване на бензиностанцията присъстваха Изпълнителният директор на EKO България, г-н Андреас Триантопулос, официални гости, както и най-добрият български пистов мотоциклетист, посланик на EKO България, Мартин Чой.

Събитието днес е повече от едно откриване на нова бензиностанция. Това е един много важен момент от историята на нашата компания, в който миналото среща бъдещето. Миналото е 20-ата годишнина от присъствието на нашата компания в България, а бъдещето е нашият непоколебим ангажимент към страната и първата крачка в реализацията на смелата ни стратегия за растеж.
Нашият нов обект тук днес е първият от многото, които ще открием в изпълнение на нашия план за разширяване на мрежата. Но добавянето на нови бензиностанции е само една част от тази стратегия. Започнахме с обновяването на съществуващата ни мрежа първо отвън, а сега е ред и на вътрешното модернизиране. В ход е и нашата нова платформа за лоялност, планираме пускането на нови продукти и услуги, които ще преобразят начина, по който обслужваме нашите клиенти
.“ – сподели г-н Андреас Триантопулос, Изпълнителен директор на EKO България.

Бензиностанцията, която отваря врати днес е работно място за 9 служители и своеобразен новогодишен подарък от EKO България за жителите и гостите на София.

За EKO България
EKO България ЕАД стъпва на българския пазар през 2002 година. Компанията е част от HЕLLENiQ ENERGY Group една от водещите енергийни групи в Югоизточна Европа. Успешното развитие на EKO България се дължи на главната ѝ мисия – да предлага разнообразие от продукти с гарантирано качество и възможно най-доброто обслужване. Компанията разполага с верига от 92 бензиностанции под марката EKO на територията на страната. Досега тя е инвестирала повече от 100 милиона евро в българската икономика от 2002 г. насам и има 1100 служители в мрежата от бензиностанции на EKO България.

За HЕLLENiQ ENERGY:

HELLENiQ ENERGY е една от водещите енергийни групи в Югоизточна Европа с дейности, обхващащи цялата енергийна верига и с присъствие в 6 държави. Основните дейности на групата включват рафиниране, доставка и търговия с петролни и нефтохимически продукти, маркетинг на горива както в Гърция, така и в международен план, възобновяеми енергийни източници, производство и търговия с електроенергия, както и доставка, дистрибуция и търговия с природен газ.

Групата бързо се трансформира на базата на своя нов стратегически бизнес план за устойчив растеж, наречен „Визия 2025“.