Мартин Чой спечели рекордна 26-а шампионска титла

Пилотът на ЕКО БМВ Моторад МС 77 спечели 26-ата си титла на България по мотоциклетизъм на писта, след като стигна и до победата в последния кръг на BMU European Road Racing Championship 2020.

София, 12 октомври 2020 г. – За рекордния 26-и път, най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта, Мартин Чой, спечели титлата на България по мотоциклетизъм на писта, след провеждането на финалния кръг от BMU European Road Racing Championship 2020, който се организира на 10 и 11 октомври на летищен комплекс Долна Митрополия. Общо 92 състезатели от България, Румъния, Северна Македония и Турция взеха участие в надпреварата, която беше гледана на живо от близо 3000 души.

Още от началото на състезанието, Мартин Чой (МСК ЕКО БМВ Моторад МС 77 България, БМВ) показа, че се намира в изключително добра форма. Той поведе колоната в клас Супербайк от самия старт и водеше убедително до края на 12-те обиколки. Така покори поредния връх и подобри собствения си рекорд, оставяйки на втората и третата позиция в състезанието Иван Грозев (ПСК Хела Мотор Спорт, БМВ) и Димитър Митов (МК Боляри, БМВ). Чой подобри и собствения си рекорд с 1:31:104.

„Думите трудно могат да опишат емоцията и удовлетворението, което чувствам. Въпреки, че отдавна спрях да броя титли и постижения, тази е изключително важна за мен, предвид вложените усилия и изключително тежката и несигурна обстановка. Винаги казвам, че Долна Митрополия има специално място в сърцето ми и се радвам, че точно тук постигнах отново върха. Изключително съм благодарен на всички, които ме подкрепят и вярват в мен - отличния ми екип, феновете и дългогодишните ми спонсори ЕКО България“,  сподели Мартин Чой.

Въпреки несигурността и непрекъснатите промени в състезанията заради създалата се ситуация, тази година подкрепяният от ЕКО България състезател може да се похвали и с други завидни постижения. Българският феномен на мотопистата участва за пети пореден път в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“ и постигна невероятен успех. Отборът му се класира на престижното 12-о място в най-тежката надпревара за издръжливост, след общо 741 обиколки. Това постижение означава много за Чой, най-вече защото за пореден път успя да представи достойно страната ни на международно ниво. Той получи и специална покана да кара с пълна програма в световния шампионат за издръжливост през следващата година.