Мартин Чой стартира сезон 2020 с голяма победа в Долна Митрополия

Тази година пилотът на ЕКО БМВ Моторад МС77 ще кара във всички кръгове от националния и източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта и ще участва отново в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“.

София, 20 юли 2020 г. – Най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой стартира сезон 2020 със заслужена победа в клас Superbike 1000 (МСК Еко BMW Motorrad МС 77, BMW), по време на първия кръг от BMU европейския шампионат на писта 2020 г. и европейския шампионат на Супермото, който се проведе на 18 и 19 юли на летищен комплекс Долна Митрополия.

Многократният национален и източноевропейски шампион победи в състезанието и завърши 12-те обиколки с аванс от 25,579 секунди пред Иван Грозев (ПСК Хела Мотор Спорт, BMW), който въпреки силния си старт, остана на второто място. Трети финишира Димитър Митов (МСК Боляри, BMW). Общо 73 пилоти от България, Румъния и Чехия участваха в различните класове и дисциплини, а поради забраната за зрители във връзка с епидемиологичната обстановка, публиката не бе допусната до трибуните и зоните за фенове.

„Дойдох на състезанието с една единствена цел – да победя! И успях. Това постижение е резултат от сериозната подготовка и тестовете, които направихме, въпреки изключително кратките срокове, както и благодарение на силната подкрепа на спонсорите ми и най-вече дългогодишния ми партньор ЕКО България, които чувствам като част от моето семейство. Щастлив съм, че започнах сезон 2020 на една от най-любимите ми писти – Долна Митрополия. Най-накрая може да се върнем към реалността и да се състезаваме. Предстои една много интересна за мен година, която се надявам да запомня с много силни моменти и победи“,  сподели Мартин Чой.

Тази година българският феномен на мотопистата отново ще участва в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. Заради епидемичната обстановка надпреварата ще се проведе през месец септември, но преди това пилотът на ЕКО БМВ Моторад МС77 ще кара във всички кръгове от националния и източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта.