Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия

След успешното участие в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“, пилотът на ЕКО БМВ Моторад МС77 продължава да триумфира в пистовите състезания от BMU European Road Racing Championship и Републиканския шампионат по мотоциклетизъм.

София, 14 септември 2020 г. – Най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой спечели поредната си победа в клас Superbike 1000 (МСК Еко BMW Motorrad МС 77, BMW), по време на четвъртия кръг от BMU европейския шампионат на писта 2020 г. и европейския шампионат на Супермото, които се проведоха на 12 и 13 септември на летищен комплекс Долна Митрополия. Така, многократният шампион се доближи с една крачка до поредната си титла.

„Всяка победа на родна земя е изключително ценна за мен, а Долна Митрополия има специално място в сърцето ми. Сезонът е тежък и програмата ми през следващите месеци е изключително интензивна и променлива. Налага се да решаваме участията буквално от днес за утре, в зависимост от това как се развива ситуацията. Въпреки това, продължавам със силен хъс, благодарение на сериозната ми подготовка, отличния ми екип и подкрепата на дългогодишните ми спонсори ЕКО България“,  сподели Мартин Чой.

Още от началото на състезанието Мартин Чой показа, че се намира в изключително добра форма. Известен за майсторското си каране, след края на 12-те обиколки се качи на първото място, оставяйки Иван Грозев и Димитър Митов на второ и трето място. Общо 90 пилота от България, Румъния, Чехия, Русия и Турция взеха участие в различните класове и дисциплини и зарадваха публиката със спорни надпревари.

Мартин Чой по всяка вероятност ще пропусне кръга от световния шампионат за издръжливост, който трябва да се проведе на пистата в Ещорил на 27 септември, тъй като състезанието съвпада с кръга от BMU шампионата в Румъния. Решението ще бъде взето буквално в последния момент.

В началото на месеца, българският феномен се завърна от участието си в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. Заради отличното си представяне – 24-о място в генералното класиране и 12-о в клас Суперщок, Чой получи директна покана да кара догодина с пълна програма в световния шампионат за издръжливост, като част от екипа на ENERGIE ENDURANCE 91.