ЕКО Мото Училище“ в партньорство с Мартин Чой ще се проведе за 9-ти път в Серес

Както всяка година училището включва теоретичен и практически етап, водени от най-добрия български мотоциклетен състезател

22 юни, София. Над 20 любители на мотоциклетите от цялата страна ще се включат в 9-тото издание на традиционното училище по безопасност - „ЕКО Мото Училище ”, което веригата бензиностанции ЕКО организира съвместно с Мартин Чой - най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта и посланик на компанията в България.

Събитието ще се проведе на професионалната състезателна писта в гръцкия град Серес, а българските мотоциклетисти ще имат удоволствието да почерпят безценен опит и получат практически уроци по безопасност, както и да прекарат незабравим мото ден с  Мартин Чой.

Както всяка година, училището включва 2 етапа – теоретичен и практически. По време на обучението Мартин Чой обръща индивидуално внимание на всеки мотоциклетист и му показва върху кои аспекти на карането трябва да наблегне, за да подобри уменията си. На финала участниците в ЕКО мото училището получават сертификат за завършено обучение, подписан от Мартин Чой.

Деветото издание на ЕКО мото училището идва след прекъсване през 2020 година, когато заради ковид епидемията то не се състоя. „Радостен съм, че продължаваме съвместната си инициатива с ЕКО България и тазгодишното събитие в Серес ще се състои.“, каза Мартин Чой. „Управляването на мотор е свързано с много адреналин, но и с още повече отговорност – нещо, на което бих искал да науча всеки един от участниците.“

„Мартин е отличен пример за подражание за много млади хора в България и за нас е чест, че той продължава да е посланик и състезател на ЕКО България.“, каза Василис Макрис, търговски директор на ЕКО България. „Радваме се, че той е с нас и по време на нашите социално отговорни инициативи като "ЕКО Мото Училище" за безопасност и толерантност на пътя.

Участниците в ЕКО мото училището бяха определени чрез фейсбук игра, която включваше отговор на въпрос, свързан със ситуация на пътя. Партньорството на ЕКО България и Мартин Чой в мото училището датира от 2012 година и е част от политиката на компанията по изграждане на култура на толерантност и навици за безопасно шофиране на пътя.

За ЕKO България:

ЕKO България ЕАД стъпва на българския пазар през 2002 г. Компанията е част от HELLENiQ ENERGY Group - една от водещите енергийни групи в Югоизточна Европа. Успешното развитие на ЕKO България е резултат от следване на основната й мисия – да предлага разнообразие от продукти с гарантирано качество и възможно най-доброто обслужване. Компанията разполага с непрекъснато разширяваща се мрежа от 95 бензиностанции към момента, опериращи под търговската марка ЕKO на територията на Република България, където повече от 1000 души обслужват нашите клиенти. Досега компанията е инвестирала над 200 милиона лева в българската икономика от 2002 г.

About EKO Bulgaria:

ЕKO Bulgaria EAD entered the Bulgarian market in 2002. The company is part of HELLENiQ ENERGY Group -  one of the leading energy groups in Southeast Europe. The successful development of ЕKO Bulgaria is a result of following its main mission – to offer a variety of products with guaranteed quality and the best possible service. The company has a continuously expanding network of – currently - 95 petrol stations, operated under the brand name EKO on the territory of the Republic of Bulgaria, where more than 1,000 people serve our customers. So far, the company has invested more than 200 million leva in the Bulgarian economy since 2002.