EКО България и Мартин Чой продължават успешното си партньорство и през 2022 година


Това е 12-а поредна година на партньорство между компанията и най-успешният ни състезател по мотоциклетизъм на писта

София, 28 януари 2022 г.  ЕКО България и най-забележителният български състезател по мотоциклетизъм на писта, Мартин Чой, си партнират и през 2022 година. Компанията е генерален спонсор за 12-а поредна година на състезателя на ЕКО БМВ Моторрад МС77 Рейсинг Тийм и единствен наш представител в Световния шампионат по издръжливост.


Мартин Чой ще стартира новия сезон през април, с два кръга от BMU Европейски шампионат на пистата в Серес, след което веднага заминава за 7-мото си участие на легендарното състезание „24 часа на Льо Ман.“ През тази година, Чой ще кара в Световния шампионат по издръжливост, отново с френския отбор на ENERGY ENDURANCE 91.


Мартин Чой, като дългогодишен посланик на ЕКО България, подкрепя и социално отговорните инициативи на компанията свързани с пътната безопасност. Пример за това е проектът „ЕКО мото училище“, в който ЕКО България и Мартин Чой си партнират от 2012 година насам. По време на мото училището, състезателят провежда обучения по безопасност и толерантност на пътя за любители мотоциклетисти от цялата страна.


„Благодаря на ЕКО България за подкрепата и доверието, което ми гласуват за пореден път. Нашето партньорството ме мотивира всяка година да давам всичко от себе си. Чувствам се в перфектна форма и този сезон е много специален за мен. Това е моята 25-а година като професионален състезател и целта ми заедно с моя екип тази година е за 30-а шампионска титла“, каза Мартин Чой.


Изпълнителният директор на ЕКО България, Андреас Триантопулос, сподели, че „с удоволствие продължаваме това  партньорство, което е едно от най-дългосрочните и успешни в историята на българския мото спорт. Радваме се, че Мартин стартира сезона с поставени високи цели. Продължаваме заедно напред по пътя към нови успехи“.