ЕКО България отново подкрепя най-успешния ни състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой

ЕКО България отново подкрепя най-успешния ни пистов състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой

Компанията и звездният пилот си партнират за 14-а поредна година


За четиринадесета поредна година ЕКО България е генерален спонсор на най-успешния български пистов състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой. Компанията и звездният пилот продължават едно от най-забележителните и дългосрочни партньорства в родния спорт. ЕКО България ще подкрепи Мартин Чой и неговия екип за предстоящите 18 старта от Републиканския, BMU EURO CHAMPIONSHIP и Световния шампионат по издръжливост (EWC).

Мартин Чой (ЕКО BMW MOTORRAT МС 77 Racing team) ще започне тазгодишния състезателен сезон на 13 април с два старта от BMU EURO CHAMPIONSHIP на писта Серес в Гърция. Веднага след това той заминава за своето осмо поредно участие в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. В Световния шампионат по издръжливост тази година Чой ще се състезава в нов отбор - Maco Racing в клас Superbike.

С рекордните 31 шампионски титли Мартин Чой е най-успешният състезател по мотоциклетизъм на България и единствен роден представител в Световния шампионат по издръжливост. През изминалата 2023 г. той спечели националната титла, като победи конкуренцията в клас Superbike 1000 и триумфира като победител в BMU European Championship.

„Шампионските титли са резултат от много индивидулана и екипна работа. Зад всеки успех стоят споделени цели и голяма подкрепа за тяхното постигане. Благодаря на ЕКО България, че вече 14 години ме зарежда с енергия за победа и ми дава възможност да сбъдвам мечтите си!“, коментира Мартин Чой.

Като дългогодишен посланик на ЕКО България Мартин Чой подкрепя социално отговорните инициативи на компанията, свързани с пътната безопасност и младите водачи. Тази година ще се проведе дванадесетото издание на „ЕКО мотоучилище“, в което Чой провежда професионални обучения за мотоциклетисти и любители от цялата страна. Звездният състезател е лице и на кампанията „Обади се, като стигнеш“, чиято цел е да повиши отговорността на всички участници в движението и да стимулира спазването на правилата.

„Щастливи сме да продължим партньорството си с Мартин Чой, защото през годините постигнахме много заедно. Чрез това сътрудничество ние подкрепяме българския спорт и инвестираме в обществото. Ще продължим да го правим, следвайки нашите корпоративни ценности и дългосрочния ни ангажимент към страната.“, сподели изп. директор на ЕКО България – Андреас Триантопулос.

Мартин Чой сподели, че вече е започнал сериозни тренировки за предстоящите стартове от новия сезон и си поставя още по-високи цели от досегашните. След по-малко от месец той ще бъде на пистата в Серес за новите тестове на мотоциклета и подготовката за началото на сезона.