Над 30 служители на бензиностанции ЕКО бягаха с благотворителна кауза в маратон София за трета поред

Центърът на столицата се превърна в трасе за едно от най-масовите спортни събития в България – маратон София. Инициативата успя да отбележи рекорден брой от над 3000 участници като сред тях имаше почти 750 международни спортисти.

По традиция, и тази година маратонът беше подкрепен от редица компании като някои от тях се включиха и с благотворителни каузи. Една от най-ярките сред тях беше на бензиностанции ЕКО. Тридесет и двамата самоотвержени служители на компанията се включиха активно в състезанието, в няколко различни дистанции. На база на изминатите от тях километри беше калкулирана сумата от 10 565лв., която ще послужи за подкрепа на деца в беда.

Сред „благотворителните маратонци“ на ЕКО България бяха генералният директор на компанията Алексис Атанасопулос, търговският директор Стефанос Цорис и пилотът на „EKO Racing Team” Мартин Чой. Благотворителната инициатива е част от програмата за социална отоговорност на „ЕКО България“ и през последните три години тя се превърна в традиция за компанията и нейните служители.

„За нас е истинско удоволствие да бягаме в маратона с идеята, че всеки изминат от нас километър ще помогне на децата в беда. Инициативи като тази ни карат да се гордеем, че работим за бензиностанции ЕКО.“, сподели търговският директор Стефанос Цорис.