Устойчиво развитие

Устойчиво развитие

Като част от дългосрочната политика и стратегия за развитие на компанията са заложени  модернизацията на обектите и разширяването на мрежата, както и цялостно подобряване на обслужването и клиентското преживяване чрез лоялната програма EKO Smile.

ЕКО България е в изпълнение на план за пълното обновяване на всички бензиностанции от веригата в страната. Проектът за външна реновация на обектите бе завършен през 2022 г., а в момента тече поетапна вътрешна модернизация, изграждане на зарядни станции за електрически автомобили и осигуряване на допълнителни паркинги.

Вече 10 години горивата на ЕKО България се сертифицират по програма „ЕKО Гаранция“. Тя е уникална за българския пазар и представлява дългосрочна програма за регулярни качествени и количествени проверки на горивата на всички бензиностанции ЕKО без предварително предупреждение на обектите. Програмата се осъществява от независимата акредитирана лаборатория „Булгарконтрола“ АД – първата независима контролна компания в България в областта на тестването, инспекциите и сертификацията.

С мисъл към клиентите поетапно се разширява концепцията за минимаркет чрез кът за хранене, специално обособени зони за грижа за домашните любимци, автомати за куриерски услуги и плащане на битови сметки.

Други посоки, в които се работи, са разширяване на сътрудничеството с веригите за бързо хранене, а също и услугите за автомивка в партньорство с професионалните уреди Kärcher.

Пълен списък на обектите на ЕKО България може да бъде открит онлайн на: http://eko.bg/stations.